VraagApp

Vraagapp

VraagApp

Gemiddeld: 4 (1 stem)

VraagApp koppelt mensen met een alledaagse vraag aan flexibele vrijwilligers.

Ben je op zoek naar flexibel vrijwilligerswerk? Dan word je meedenker. Je opent de app en geeft aan waar je vragen over wilt beantwoorden..
Als vragensteller open je de app als je een alledaagse vraag hebt.
Een voorbeeld: Sara heeft een vraag over het Openbaar Vervoer. Ze opent de app, klikt op ‘Openbaar Vervoer’ en stelt haar vraag via tekst of spraak.
De app stuurt haar vraag naar een paar vrijwilligers tegelijk. In dit voorbeeld mensen die vragen willen beantwoorden over het openbaar vervoer. Deze mensen krijgen gelijktijdig de vraag op hun smartphone. De eerste vrijwilliger die de vraag accepteert komt in contact met Sara. Bij de andere mensen verdwijnt het bericht van het telefoonscherm.
Zij kunnen een andere keer helpen.
De vragensteller en de vrijwilliger hebben contact via de app. Binnen korte tijd is Sara blij omdat ze weet wat ze moet doen. De vrijwilliger is blij dat hij iemand geholpen heeft.

Mensen die vaak alledaagse vragen hebben kunnen via hun instelling een abonnement krijgen of zelf voor €12 per jaar een abonnement aanschaffen. Met het abonnement kan onbeperkt vragen gesteld worden. Vragen kunnen worden getypt of ingesproken. Middels toezicht op de gesprekken wordt de kwaliteit bewaakt. Er zijn daarnaast uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen.

Beoordeling GGD AppStore